torstaina, toukokuuta 17, 2012

Mikkeli Rn


Kuvia on tullut otettua viimeaikoina tosi vähän, joten tämän päivän näyttelyistäkään ei sitten sen enempää virallista kuin epävirallistakaan kuvaa ole saatavilla. Tuo yllä oleva kuva on otettu  trimmauksen jälkeen noin viikko sitten ja Casperin ilme kyllä kertoo, mitä mieltä sekin nykyään on kameran räpsyttelystä... :)

Tänä aamuna sitten suunnattiin kuin suunnattiinkin matka kohti Mikkelin ryhmänäyttelyä,missä tuomarina toimi Paavo Mattila. Viikko sittenhän mulla oli sellainen tunne trimmauksen jälkeen, että saa jäädä käymättä koko touhu, siltä trimmi silloin silmääni näytti. No, viikkokin teki jos ei ihmeitä niin jotakin kuitenkin karvalle ja eilisen pesun ja sipsimisen jälkeen päätin että kyllä mennään jos ei vaan pikku-ukkoja tai -mummoja tule taivaan täydeltä :)

Cockereita oli ilmoittautunut kisaan 23, joista 1 pentu, 8 urosta ja 14 narttua. Näkemys Casperista tuomarilla oli seuraavanlainen:
" Erinomaiset mittasuhteet (omaava -sana puuttui) uros. Kaunisilmeinen pää. Hyvä kaula, joka voisi liittyä lapoihin vieläkin sulavammin. Erittäin hyvä runko ja takaosa. Aavistuksen suora edestä. Erittäin hyvä suora karva. Hyvät liikkeet. Miellyttävä luonne." ERI KÄK1 Sa :)
Pöydällä tutkiminen oli nopein meidän "uralla" kohdattu...en kunnolla ollut saanut koiraa seisomaan, kun pyysi jo pois ja esittämän liikkeet. Sitten kyllä saatiin seistä tovi ennenkuin "tuomio" kuultiin ja Casper teki myös ensimmäisen kerran sen että siinä vaiheessa halusi painaa pyllyn maahan, mutta nätisti asettui kyllä  heti uudelleen... :)  Sa:n saaneita uroksia oli 6 ja meidän kohtalo oli olla se rajatapaus, eli ei mahduttu ihan neljän parhaan joukkoon....ellei sitten ymmärretty väärin tuomarin tarkoitusta siirtyä jonossa eteenpäin kaksi paikkaa....minä kun siirrtyin vain yhden paikan.... tuomari nimittäin katsoi minuun pitkään lopussa kuin sanoakseen jotain,mutta ei sanonut kuitenkaan... Että menikö minun ymmärtämättömyyteen sitten PU4-sija, mene ja tiedä.... ? Kysyin kyllä tuomarilta että tähänkö tarkoitit meidän siirtyvän kun paikkaa vaihdettiin eteenpäin, mutta hän ei kuullut kysymystäni vaan käveli pois päin.... tästä vähän jäi mystinen käsitys.... :O No, olipa tuo nyt sitten PU4 tai ei, olen TYYTYVÄINEN Casperin esitykseen neljän kuukauden jälkeen.

Se, minkä olen huomannut jo aiemminkin, missä nykyään tarvittaisiin harjoitusta kun olisi vain se "tuntematon" harjoituskaveri -nimittäin vieraan koiran perässä ympyrää juoksu.... tahtoo vetää ja mieluummin kun pääsisi edelle, olisi se Casperssonin mielestä aina parempi... :/ ja minä yritän toppuutella niin voi vaan kuvitella miltä se "liinat kiinni" meno siinä vaiheessa näyttää.... :/  Velipoika Artun kanssa on muutaman kerran harjoiteltu,mutta kun se on tuttu koira, ei se tee sitä....

Muuta ihmeellistä meidän elämään ei suuremmin kuulu.....Tai onhan se tietysti aika suuri juttu mulle ja Casperille kun parin päivän päästä startataan ensimmäiseen jälkikokeeseen Nilsiän maastoihin. Mulla vain tunne, että alussa siinä mammaa viedään narussa että risukot ruskaa ja sitten lopussa haahuilee molemmat että eikö tämä jo lopu....mutta aika näyttää. Hajuaisti pikkumiehellä ainakin toimii se on nähty, mutta se pitkäjännitteisyys tuolle matkalle, se on täysi arvoitus.... :O Mainittakoon, että Casper löysi eilen aamulenkillä pusikon keskeltä haavakkojäniksen -sitten kun se, Casperin pyöriessä että missä ihmeessä se luuraa, otti yhden loikan eteenpäin. Ja sitä jäniksen suoraa HUUTOA kun Casper meni siihen kiinni, ei ottanut suullaan vain kuononsa. Ja Casperin korvat oli samantien ihan jossain muualla, että niskasta nostaen sain siitä jäniksen iholta sen pois. Kehuin kyllä kovasti pikkumiestä hienosta löydöstä! Luultavasti auton alle tuossa 23:lla jäänyt se jänis, kun takajalat oli poikki ja lihat näkyi toisesta koivesta :/  Lähitalon pihassa olleelle miehelle sanoin, että voitteko käydä päästämässä jäniksen päiviltään tuosta 50 metrin päästä ja sinne hän lähti sitten toimintoa tekemään ja kitumasta toisen päästäen.
Jäniksestähän en tietenkään tajunnut kuvaa ottaa ja mitä siinä kituvassa raukassa kuvaamista nyt olisi ollutkaan, mutta alla olevassa kuvassa Casper-metrikieli "onnettomuuspaikan" tietämillä...ja siinähän tuota tämänhetken trimmiäkin vähän näkyy...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteistasi!