lauantaina, kesäkuuta 26, 2010

Juhannusta ja teerenpoikue


Casper on nauttinut iloisena lämpimästä keskikesän juhlasta. 
Eilen aattona kävimme Sormun saaressa, missä kaverina oli 3 kk:n ikäinen bordercollie narttupentu. Jipusta ja Casperista tuli melkein heti hyvät kaverit ja juosta viipottivat peräkkäin pitkin rantoja ja metsäpusikoita. Oli ihan hauska seurata, kuinka pentukoira piti kuin "oppaana" Casperia ja teki kaiken samalla tavalla perässä - kaivautui jopa laiturin ja kallionväliinkin jonkun ihanan hajun perässä vaikka oikein kummatkaan sinne eivät olisi mahtuneet...vaan sieltä viimein ryömivät tulla pois :) Arttu -velipuoli ei oikein ollut innostunut tuosta pennusta ja jostain syystä jopa murisi ja teki uhittelevan hyökkäyksen kaikkien ollessa laiturilla. Jotenkin ihan hävetti, että se Artun käytös...pentukoiralle uhittelu ja äksyily... onko Arttu sitten jotenkin mustasukkainen Casperin seurasta tai jotain....harmittavaa käytöstä :(  No, jokatapauksessa Casper kuitenkin melkein ystävystyi tuohon jo itseään kookkaampaan paimenkoiranpentuun...


 Tänään sitten kävin kahdestaan Casperin kanssa lenkillä ja juuri sen takia, että jos vaikka näkisimme jotain mielenkiintoista  "taippariharjoitteena". Kahdestaan kun veljekset painaltaa, se menee vain puolin ja toisin sellaiseksi kilpajuoksuksi ja räyhäämiseksi havaitsematta yhtään mitään muuta ympärillään ://
No, ns. kesantoniityllä Casper paineli hienoa siks sakia ja yht' äkkiä edestämme lähti teeripoikue lentoon. Pienet poikaset pyrähtelemällä, mutta jo selvästi siivillään pysyen. Ensin Casper ei oikein tajunnut mitä siitä lähti kun haisteli maata innoissaan...Pyysin että "etsi lintu", alkoi Casper painella vähän liiankin innokkaasti edestaikaisin ja aivan selvästi etsien, minne ne mielenkiintoiset tuoksut oikein menivätkään.  Ensin luulin, että pesue onnistui piiloutumaan Casperilta ja olimme jo lähdössäkin jatkamaan normaalilenkkinä matkaa... Kuitenkin minä pyysin vielä Casperia kerran että "etsi lintu" ja taas alkoi hakeminen.... viimein minä sitten vain Casperille sanoin, että siinäkö se lintu on istunut, kun paineli kuonollaan maata kuin peittäisi jotain....kun menin Casperin vierelle, huomasin että hei, sehän on se teerenpoika...Se yritti pakoon ja Casper nappasi sen suuhunsa ja into oli kova, voisiko sanoa että ihan "hurmostilassa" oli koko koira. Irti - komennolla sain Casperin kuitenkin luovuttamaan poikasen suustaan ja poikanen pääsi juoksemaan karkuun. Oli siinä ja siinä että sain pidettyä Casperin pannasta otteen, ettei se uudelleen pääse ottamaan poikasta kiinni ja suuhunsa. Casper oikein haukkui, ja riuhtoi itseään sinne minne poikanen juoksi.. Se haukunta oli samanlaista kuin jos olen tullut kotiin ja Casper ollut yksin odottamassa. Kehuin kuitenkin Casperia kovasti hienosti löydetystä linnusta ja hienosti irtiluovutuksesta. Kun pahin into laantui, sanoin  Casperille että syksyllä sitten nappaat sen uudelleen...nyt olet pääsemässä jyvälle, mihin sinun kuonoasi kannattaa käyttää .. :))
Jonkun matkaa kuljetin kaiken varalta hihnassa, ettei vaan syöksy uudelleen sitä poikasta etsimään. Ei enää sitten lähtenyt takaisin päin,mutta pari kertaa vielä ilmiselvästi vainulla vetäen kävi pyörähtämässä taimikon kätköissä. Tuli kuitenkin pois-pyynnöllä kuuliaisesti takaisin..

Hellekelillä ristiinrastiin juokseminen sai Casperin muutenkin pitkän kielen roikkumaan entistä enemmän ja täynnä riemua katsessaan :) Ensimmäinen teeripesue ajettu ylös ja etsitty vielä uudellen... Tuostapa on hyvä jatkaa! :)
Pihaan päästyämme menimme rantaan, mutta nyt uiminen on jotenkin vastenmielistä tai jotain, sillä Casper ei oikein halunnut tulla vapaaehtoisesti veteen. Tein kyllä sen,mitä ei ehkä olisi pitänyt (?) - nostin Casperin veteen, missä syvyyttä oli puoleen väliin kylkiä. Siinä se sitten seista tapotti kuin olisin ollut sitä pesemässä, liikkumatta ja hievahtamatta. No, suurimman osan roskista sain irroteltua rantavedessä karvoista pois. Sitten nostin kannattelemaan käsieni varaan Casperia ja uintipotkuliikkeillä menimme rantaan..Toivottavasti tuo ei vaan pahenna sitä viime kesänä niin innokkaasti uinutta Casperin uintihalua. Vesi kyllä on jo sen verran lämmintä, ettei siitä tuo "kainostelu" voi johtua. Vesiojat, joissa vettä saattaa olla enemmänkin, siellä Casper mennä "porskuttaa" kuin parempikin ojasaukko :)) 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteistasi!