sunnuntaina, kesäkuuta 13, 2010

Kajaani Rn 12.6.2010



Eilen aamulla suuntasimme vesisateen saattelemana Kajaanin ryhmänäyttelyyn. Cockereita oli ilmoitettu 1 pentu, 5 urosta ja 11 narttua. Tuomariksi oli kutsuttu tanskalainen Jens Martin Hansen. Hänen tuomarointiaan ei voi ainakaan sanoa ERIautomaatiksi, ehkä paremminkin EH-automaatti :O Selkeää linjaa en saanut selville, mistä hän erityisesti olisi pitänyt...ehkä se punasävyisyyden "suosinta" oli ainut minkä itse havaitsin...olihan ainut orangeroan juniorinarttu sitten lopulta ROP... juniori, joka laukkasi liikkeensä ja muutenkaan ei erityisen erikoiselta vaikuttanut muuten kuin väriltään blueroan-mustavalko-mustien joukossa... :/  Tuo ROP oli jopa ainut koira, joka säpsähti "väistäen" tuomarin tekemään "testiin". Eli hän kävi jokaisen koiran (en kyllä havainnut, tekikö sitä Casperille...) edessä "säikäyttämässä" avaamalla nyrkissä olevan kätensä silmien edessä. Koiran rakennetta ja kokoihannetta ei oikein myöskään voi sanoa, sillä toinen pienikokoinen narttu sai H:n vain ja ainoastaan kokonsa vuoksi mutta jopa vieläkin pienempi ja kaarevahäntäinen narttu sai ERIn... Urosten laatuarvosanat olivat 1*H ja 4*EH - nartuissa skaala H:sta ERI:iin.

Casperin arvostelu on kirjoitettu näin: " 15 months. Dog who has already grove fast on his development. Masculine head. Abit heavy weith ( olisiko weight?) too much throaghness. Correct bite. Good neck&topline. Acceptable shoulder. Well angulated behind. Good body for his age. Moves with to tendensy two tracks. Nice coat and temperament." Erittäin sekavalla käsialalla kirjoitettu arvostelu, mistä ei näyttelytoimiston käännöspalvelukaan saanut selvää.... ! Niinpä illalla oli melkoinen salapoliisityö selvittää muutamien sanojen tarkoitus/oikeinkirjoitus... Käännökseksi suurinpiirtein saimme Casperin näköisen arvostelun :"15 kk:n koira, mikä on jo edennyt nopeasti kehityksessään. Urosmainen päää. Vähän raskas(tekoinen) liian paljon kauttaaltaan (?). Sopiva purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyväksyttävät lavat. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvärunkoinen ikäisekseen. Liikkeet suuntautuu kahdelle polulle/jalalle(eli tarkoittiko että peitsaa?) Kiva turkki ja luonne." Noista liikkeistä voi sanoa sen, että kehä oli yllättävän pieni, pari kunnon askelta ja olimme jo vastakkaisessa kulmassa. Muut koirat juoksivat kaksi kertaa ympäri, me vain vajaa kierros... :// No, tällainen arvostelu tuli ja EH1- eihän muita junnu-uroksia kehässä ollut.

Casper sai ihanat tuoksut nenäänsä Iisa-cockerista, jolla oli juoksut aluillaan...ja keskittyminen ei todellakaan sujunut kehässä esiintymiseen vaan Casper oli kuin sahapukki jäykkä päätään tuoksuihin päin kampeava "jäkittäjä"... eli seisotus ei mielestäni onnistunut lainkaan...kuin Casper olisi ollut vain vainunsa vietävissä eikä ollenkaan minun kanssa kehässä...:((  pöydällä Casper kyllä osasi seistä kuten ennenkin, mielestäni erittäin mallikkaasti.

Kokonaisuudessaan olen kuitenkin tyytyväinen arvosteluun, vaikkei se ERI tullutkaan. Ehkä sitten ensi kerralla Kuopiossa elokuussa... :) toivoa ainakin saa.... :O

Kamera oli mukana,mutta siellä sateessa ja tuulessa jäi kuvat ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteistasi!