lauantaina, toukokuuta 28, 2011

Varkaus kaikkien rotujen näyttely

  
Tänään jälleen yksi näyttelypäivä takana. Ja voi sanoa, että onneksi tuli lähdettyä vaikka epätoivoisena vielä alkuviikosta Casperssonin karvan köhöttämisestä olinkin ja niistä "David"-rintakarvojen menetyksestä trimmauskurssin "tuotoksena". Näyttelytrimmin opettajanahan kurssilla oli tuomarinakin joillekin tuttu Juha Palosaari. No, eilisillan pesu ja loppusiistintä sitten vahvisti omaa uskoani että kyllä koiran kehään tänään vien vaikka rintakarvoista onkin muisto vain... :O mutta kyllähän ne sieltä ajan kanssa - toivottavasti - taas tuuheaksi kasvavat :)  Niin, Jaanan ja Elisan kommentti viitan alta kuoriutuvasta Casperista aamulla olikin että se näyttää hyvältä ja surkeasta "nylkemisestä" ei ollut näkyviä merkkejä enää jäljellä :)) 
Koiria näyttelyyn cockerikehään oli ilmoittautunut 29 joista 2 pentua, 14 urosta ja 13 narttua... eli ilmoittautumissuhde urokset-nartut on kääntynyt vuoden sisällä toisinpäin - silloinhan narttuja oli mukana huomattavasti enemmän kuin uroksia, siis yleensä näyttelyissä... Casperin lisäksi käyttöluokkaan oli ilmoittautunut 3 urosta, joista yksi ei ollut tullut paikalle ja niin mentiin esiintymään.... Tuomarina oli israelilainen herrasmies nimeltään Yochai Barak - omalla tavallaan erikoinen tuomari. Juoksutti ensin kaikki koirat yhdessä ja erikseen ja sen jälkeen aloitti koiran arvioinnin pelkästään pöydällä ja siitä arvostelu...no, Casper sitten pääsi tai joutui, miten sen sitten ottaa, juoksemaan yhden ylimääräisen ympyrän ennenkuin päätti loppuarvostelun....ja arvostelu kuului näin:
"Correct type, good quality. Nice outlines. Full of balance. Could have more substance. Very nice head. Upperarm is a bit short. On the movement loin is a bit high." Ja sama vapaasti kotimaisella..."Oikea tyyppi, hyvä laatu. Kivat ääriviivat. Täysin tasapainoinen. Voisi olla enemmän massaa. Erittäin kiva pää. Olkavarsi on vähän lyhyt. Liikkeessä lantio on vähän korkea." ERI KÄK1 - ei Sa:ta... ja luulen että se kaivattu Sa jäi saamatta juuri tuon liikkeen vuoksi... tuosta massan puuttumisesta se puhua pulputti paljonkin ja kysyi pariin kertaan että ymmärränkö.... No, sitten kuulin että oli ihmetellyt kokonaisuutena että miten kaikki cockerit on niin lihavia... :P Olisihan se paras uros kehään pääsy ollut vielä kuin piste iin päälle,mutta kun sitä jopa T:tä lähdin hakemaan, on ERI todella ERINOMAINEN :))) 


Tuossa yllä tuo Casperin liikekuva ja niinhän se on, että kun askel pitenee etupää laskee...jos etuosaa saan ylemmäs askel lyhenee....siihen kun löytäisimme Casperin kanssa sopivan tahdin, niin vot... :)) 

On minulla kaunis ja muutenkin ihana koira, vaikka muutamalle urokselle halukkuutta vastarähinään meinasi taas ollakin....sekin isottelu kun saataisiin taas pois niin eipä muuta kaivatakaan... Kehässä Casper ei tänään uhitellut vaan heilutteli iloisesti häntäänsä tuomaria odotellessa :)) 



KUVAT OVAT COPYRIGHT MARIZA LAAKKO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteistasi!