maanantaina, syyskuuta 21, 2009

7 kuukautta


Pikkumies tuli sitten tänään 7 kuukauden ikään. Strategiset mitat juuri mitattuna: säkäkorkeus n.37 cm, paino 13 kg. Tuo säkäkorkeus on "suuntaa-antava", sillä välillä korkeudeksi näyttää 38, välillä 36...riippuen siitä, kuinka hyvin Casper malttaa pysyä paikallaan :/
Ikäkauteen kuuluu uhmaiän ja merkkailun alkaminen. Ensimmäinen näkyy jo vähän valikoivana tottelevaisuutena. Aivan kuin testaisi, onko todella tehtävä niinkuin emäntä pyytää. Merkkailu ilmenee "jatkuvana" pissimisenä lenkillä ollessa. Takajalan nostamista ei vielä ole. Kyykkypissi näyttää vielä olevan hauskempaa. ;)


Viikonloppu oltiin taas maalla nauttien vapaasta ulkoilusta ja käymällä Casperin ensimmäisessä match show:ssa Lapinlahdella. Pentuja oli yhteensä 31. Casper sai sinisen nauhan, koska toisen koiran esiintyminen oli kuulema varmempaa. Kieltämättä Casper jännittää uusia ja outoja tilanteita ensin ja se näkyy silmiinpistävänä takajalkojen tutinana. Joskus tuo tutina kyllä liittyy jännitykseen kun on oikein hauskaa tiedossa ja odottaa lupaa saada tehdä tai ottaa se "huippujuttu". Mutta niin, sininen saatiin ja oltiin 16 muun pennun kanssa sitten jatkossa. Siinä Casper oli jo huomattavasti varmempi - ja johtui varmasti myös minun jännityksen puuttumisesta - ja oli TOINEN. Olin ylpeä Casperin menestyksestä näin ensimmäiseksi koitokseksi. Se sinisten voitto oli niin lähellä ja taisi mennä siinä kun vieressä ollut pentu oli kolmas, olisi lähtenyt sen perään - ja niin sitten sai lähteäkin. :) 
Erityisesti olen tyytyväinen siitä , kun harjoituksissa ohjaaja on lähes joka kerran "valittanut" Casperin liikkeistä ja käskenyt meidän opetella liikkeitä... . Ja kuinka lennokas askel pojalla sitten onkaan. Näkeehän sen kuvastakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteistasi!